Pannon EGTC

Elindult az INTER VENTURES projekt akciótervének végrehajtása

Az INTER VENTURES projekt 2022. februárban a végrehajtás második szakaszába lépett, és a partnerek gőzerővel igyekeznek mindent megtenni a megcélzott szakpolitikai eszközök befolyásolása érdekében.
Elindult az INTER VENTURES projekt akciótervének végrehajtása

Az intenzív munka keretében a partnerek májusban online összegyűlnek, hogy megvitassák az eddigi előrelépéseket és a következő lépéseket. A partnerség szinte a teljes első fázisban online összejövetelek során találkozott, ami némileg megerősítette a konzorciumot az együttműködés terén. Ezt az erőt a vezető partner, a Pannon ETT is megőrzi a 2. fázisban több online találkozó kezdeményezésével.

A megbeszélések középpontjában a februárban kidolgozott konkrét monitoring táblák értékelése áll, hogy figyelemmel kísérjék az akciótervek 2022-ig történő végrehajtását, részletes áttekintést adjanak a cselekvési lépésekről, részletesebb allépésekre bontva, célzott eredményekkel, felelősökkel és havi ütemezéssel. A partnerek ezeket a táblázatokat kitöltik és felhasználják terveik megvalósításának nyomon követésére, és hamarosan megvitatják ezeket a találkozón. Beszélnek az előrehaladásról, a felmerült akadályokról és az igények alapján tudást osztanak meg a most megvalósuló jó gyakorlatokról.

A Pannon ETT akciótervében megfogalmazott célja egy könnyebben kezelhető támogatási rendszer kiterjesztése a kevésbé felkészült, nemzetközivé váló KKV-nak. Javasoljuk a szakpolitikai eszköz körének bővítését egy új komponenssel, amely támogatja a nemzetközi tevékenységüket bővíteni kívánó KKV-kat. Amellett, hogy a közös marketing termelési kapacitásának bővítéséhez támogatásban részesülnek, a KKV-k az együttműködés korábbi szakaszában kérhettek támogatást kapacitásaik növelésére, hogy aktívabbak legyenek a nemzetközi piacokon. A támogatás szolgálhatna egy „felkészültségi teszt” kidolgozására, amellyel a pályázó kkv-k nemzetköziesedési felkészültségét azok törekvéseinek vagy céljainak megfelelően értékelné. Továbbá egy fejlesztési terv is készülhet a felkészültség növelésének módjáról, amely reálisan lehetővé teszi a nemzetközivé válást. Ezt követően egy esetleges második pályázati körben a KKV-k vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a nemzetköziesítési terv kulcselemeinek megvalósítására.




More news