Pannon EGTC

Jó gyakorlatok a COVID-biztos eseményekhez

A világjárvány és a közegészségügy védelméhez szükséges intézkedések különösen súlyosan érintették a turizmust és a rendezvényeket. A kulturális események és fesztiválok fontos alkalmak lehetnek közös örökségünk elemeinek megünneplésére, hozzájárulva az identitás és az összetartozás érzéséhez. A turizmus jelentős mozgatórugói is, Umbriában és sok más európai régióban vezető gazdasági ágazat.
Jó gyakorlatok a COVID-biztos eseményekhez

2022. február 16-án, kedden 15 órai kezdettel kerül megrendezésre a "Jó gyakorlatok a COVID-biztos eseményekhez" című rendezvényünk, mely a következő kérdésekre keresi a válaszokat. Milyen stratégiákat alkalmaztak a fesztiválok és rendezvények? Mi működött, mi nem? 

Az umbriai eseményeket képviselő előadók csatlakoznak más európai kulturális fesztiválokhoz, hogy a Greenwichi Egyetem szakértőinek útmutatásai alapján összegyűjtött esettanulmányokat mutassanak be. A 2020-ban és 2021-ben online és személyesen megtartott kulturális eseményeket megvizsgálva, tapasztalatokat és betekintést megosztva megtudjuk, mi vált be és mi nem.

A beszélgetésre (angol nyelven) személyesen kerül sor a Sviluppumbria Foligno előadótermében (Sviluppumbria, Via Vici, 28 – Foligno) és online. A személyesen érkezőknek fel kell mutatniuk az oltási igazolványukat.

Az eseményt a SHARE projekt szervezi, amely idén azon dolgozik, hogy megvizsgálja, hogyan működhet a kulturális örökség, beleértve a rendezvényeket is, COVID-biztos módon, és hogyan javítható a rugalmasság a jövőre nézve. A projektet Sviluppumbria vezeti, partnerekkel Romániából, Magyarországról, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból és Horvátországból.

Részltes program és regisztráció az eseményre: https://www.sviluppumbria.it/en/-/share-16-02-22

 




More news