Pannon EGTC

Zajlik a 2021-27 közötti közös magyar-horvát Interreg program előkészítése

2019 szeptemberében indult a Pannon Európai Területi Társulás nagyszabású, két évre tervezett ”CBJointStrategy” című projektje, melynek célja, hogy meghatározza a következő európai uniós költségvetési ciklus közös magyar-horvát fejlesztési programjának legfontosabb prioritásait.
Zajlik a 2021-27 közötti közös magyar-horvát Interreg program előkészítése

Ez egy rendkívül összetett, sokszereplős folyamat eredményeként fog kialakulni, amelybe mindkét ország központi kormányszervei, helyhatóságai, terület- és vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó szakemberei bekapcsolódnak.

Az összesen 290 ezer eurós összköltségvetésű előkészítő és stratégiaalkotó munkát a Pannon ETT végzi. Ez az ernyőszervezet 63 magyar, horvát és szlovén önkormányzatot, egyetemet és nemzeti parkot tömörít. A munka első része a jelenlegi helyzet elemzése és az eddigi magyar-horvát Interreg programidőszak tapasztalatainak vizsgálata.

A végső cél egy közös fejlesztési stratégia megalkotása, amely összhangban van mindkét ország nemzeti fejlesztési célkitűzéseivel. Ehhez további kérdőíves felmérésekre, várhatóan online megrendezendő workshopokra és kulcsszereplőkkel készítendő mélyinterjúkra lesz szükség. A 2021 augusztusi projektzárásig elkészül egy olyan dokumentum is, amely legalább öt, minkét ország számára előnyös, komplex stratégiai projektötlet részletes bemutatását tartalmazza.

Ezen anyagok alapján nyílnak meg a pályázati lehetőségek a harmadik magyar-horvát Interreg-ciklusban.

 




More news