Pannon EGTC

Rendezvényszervezés pandémia idején - kerekasztal-beszélgetés a SHARE projekt keretében

A február 16-án Umbriában személyesen és online tartott megbeszélésen a kulturális fesztiválok képviselői megvitatták tapasztalataikat a COVID idején történő rendezvényszervezéssel kapcsolatban, hogyan reagált a közvélemény a biztonságos részvételük garantálása érdekében bevezetett intézkedésekre, és reflektáltak a levont tanulságokra.
Rendezvényszervezés pandémia idején - kerekasztal-beszélgetés a SHARE projekt keretében

Két nagy horderejű helyi esemény szervezői, Claudia Galli (Umbria Jazz) és Antonella Pinna (UmbriaLibri) felvázolták a gyorsan változó körülmények miatt szükségessé vált változásokat a világjárvány elleni küzdelem érdekében, és még néhány pozitív újítást is megjegyeztek.

Az Umbria Jazz például rövid videókat készített a jazzzenészek életének egy napjáról, olyan tartalmakat, amelyek bárhonnan, bármikor tájékoztatják és szórakoztatják a nézőket, és szélesítik a fesztivál közönségét. Az UmbriaLibri bevezette a kötelező előjegyzést a megbeszélésekre és megbeszélésekre, így jobban nyomon követheti a részvételt, és megfelelő méretű tárgyalótermeket rendelhet hozzá a várható közönséghez.

Andy Fryers, a Hay Festival (Egyesült Királyság) Fenntartható Menedzsment Tanácsadója és Fenntarthatósági Igazgatója moderálta és megosztotta saját megfigyeléseit 2020-ról, amikor az online események még újdonságnak számítottak, és 2021-ről, amikorra az online eseményekkel kapcsolatos elvárások megváltoztak, és további eszközök nyilvános szerepvállalást vezettek be.

Romániából, Spanyolországból, Magyarországról és Horvátországból érkezett SHARE partnerek mesélték el a területükön zajló kulturális események és fesztiválok elmúlt két évének tapasztalatait. A projekt tanácsadó partnere, a Greenwichi Egyetem a találkozót a turizmusban a járvány kezdete óta bekövetkezett viselkedési változásokról szóló előadással zárta.

A rendezvényen felszólalt:

Chiara Dall’Aglio, Sviluppumbria, SHARE Vezető partner
Michela Sciurpa, Sviluppumbria elnöke
Valeria Covarelli, Umbria régió, Interreg Europe NCP Olaszország számára
Miia Itanen, kommunikációs vezető, Interreg Európa Program
Andy Fryers, a Hay Festival (Egyesült Királyság) fenntartható gazdálkodási tanácsadója és egyben fenntarthatósági igazgatója
Claudia Galli, Umbriai Jazz Zenei Fesztivál (IT)
Antonella Pinna, UmbriaLibri Irodalmi Fesztivál (IT)
Ines Sarić, Šibenik városa (HR)
Dudás Kószó Katalin, Pannon ETT (HU)
Ana Paraschiv, Északkeleti Régió Fejlesztési Ügynöksége (RO)
Patricia Mora McGinty, Extremadura régió (ES)
Dr. Hai Nguyen, Greenwichi Egyetem (Egyesült Királyság)

Nézze meg az esemény felvételét:

https://www.youtube.com/watch?v=7Tpawfmquz4&feature=youtu.be

 




More news